Volg ons op
Facebook icon
Twitter icon

Blog > Linkedin als toekomst van de werkmarkt

Linkedin is tegenwoordig een van de meest gebruikte tools in de zoektocht naar een job of de perfecte kandidaat voor een job. Voor een groot deel van het werkzoekend publiek is het niet altijd voor de hand liggend, om te weten in welke mate Linkedin een toegevoegde waarde heeft tijdens de zoektocht naar werk. Maar ook werknemers maken hier steeds vaker gebruik van. Uit onderzoek is gebleken dat Linkedin zowel op financieel als tijdsvlak heel voordelig is tijdens de zoektocht naar de ideale kandidat(en).

Afbeeldingsresultaat voor Linkedin futureSinds maart zijn er ook Linkedin workshops te volgen bij Evoliris. Deze wordt gegeven door een van de de twee Actiris consulenten. Het doel van deze workshop is mensen bewust maken van de toegevoegde waarde die Linkedin heeft wanneer men voor een bepaalde functie wil solliciteren. Het is dus specifiek voor een werkzoekend publiek. In de Linkedin workshop, die een ganse dag in beslag neemt, wordt er eerst een theoretisch deel aangekaart en vervolgens het “praktisch” luik. In het theoretisch luik worden verschillende aspecten toegelicht vanuit het werknemers oogpunt zowel als die van de werkgever en recruteerders/HR. En in het tweede luik krijgen de deelnemers dan de kans om hun Linkedin profiel aan te maken met hulp van de Actiris consulent, of deze te verbeteren indien de persoon al over een profiel beschikte.

Momenteel zijn er nog maar twee workshops geweest, maar het is de bedoeling van deze systematisch te gaan aanbieden aan de personen die een of meerdere modules hebben gevolgd en complementair hierbij hun CV hebben laten nakijken door de Actiris consulenten.

Tot nu toe zijn er al redelijk wat ex-stagiaires van Evoliris die via Linkedin effectief een nieuwe job hebben gevonden of allesinds een aantal keer gecontacteerd zijn geweest.

Indien u interesse zou hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de Evoliris BRC consulenten.

Neem contact met ons op via ons contactformulier